O štátnu pomoc pre investovanie vo Ferove má záujem ďalšia spoločnosť

31.01.2013 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 31. januára (TASR) - O vranovský priemyselný park Ferovo prejavil záujem nový investor. Pre svoj podnikateľský zámer vo Vranove nad Topľou chce podobne, ako aj prvý záujemca - spoločnosť Grandwood Holding, získať štátnu investičnú pomoc.

Spoločnosť Grandwood Holding prejavila záujem o pozemky vo vranovskom priemyselnom areáli, ktorý je aj po štyroch rokoch od jeho výstavby stále prázdny, vlani v jeseni. Chce na nich postaviť novú drevospracujúcu továreň a zamestnať v nej postupne 390 ľudí. Výšku svojej investície ohodnotila spoločnosť na 42 miliónov eur. Investor momentálne rokuje s Ministerstvom hospodárstva SR o štátnej pomoci pre svoj podnikateľský zámer vo Vranove nad Topľou.

O štátnu investičnú pomoc požiada ministerstvo hospodárstva v týchto dňoch aj spoločnosť Medline. Na dnešnom zasadnutí MsZ o tom informoval Dany R. E. Rottiers, zo spoločnosti EIC, ktorý je poradcom mesta pre zahraničné investície. Spomínaná firma plánuje postaviť vo Ferove továreň za približne 10 miliónov eur, v ktorej by sa vyrábali komponenty pre medicínsky priemysel. "Vo Vranove chcú vytvoriť 170 až 300 nových pracovných miest," konkretizoval Rottiers.

Ktoré projekty získajú v blízkej dobe štátnu investičnú pomoc na východe Slovenska, je zatiaľ otázne. "Dnes sme v štádiu, keď nemôžme poskytnúť konkrétnejšie údaje a informácie. Materiál po definitívnom ukončení rokovaní bude predložený na rokovanie vlády, kde jednotlivé spoločnosti v rámci zákona o investičnej pomoci žiadali o podporu zo strany štátu. Vtedy budeme o jednotlivých projektoch a podpore môcť informovať," povedal pre TASR hovorca Ministerstva hospodárstva SR Stanislav Jurikovič.
 

Vyberte región